Amsterdam Art Weekend

21 t/m 24 november zal Amsterdam in het teken staan van hedendaagse, beeldende kunst, waarbij de focus ligt op het signaleren van jong talent.

Net als de voorgaande jaren presenteert het Amsterdam Art Weekend een programma op maat, bestemd voor kunstprofessionals, huidige en toekomstige verzamelaars en liefhebbers in het algemeen. Zo’n dertig galerieën openen hun deuren en organiseren speciale tentoonstellingen, performances, lezingen en artist talks. Kunstenaarswerkplaatsen, musea en instituten leveren relevante bijdragen in de vorm van videokunst, performances, debatten en tentoonstellingen. Er doen meerdere grote kunstinstituten mee aan het Amsterdam Art Weekend, waaronder Eye Filmmuseum of Eye, het Stedelijk Museum en Foam.

OSCAM

Tentoonstelling: new rules
Marian Duff en Maru Asmellash

De Speak Sessions zijn een reeks OSCAM-gesprekken met verschillende organisaties zoals het Openbaar Ministerie (OM), Opera Forward Festival en het Amsterdam Museum. Tijdens de serie georganiseerd samen met het Openbaar Ministerie (OM) praten we over jeugdcultuur, levensstijl, identiteit en criminaliteit.

WESTERGAS

Warping Halos – CHILDREN OF THE LIGHT

Datum: 23 + 24 november 2019
Tijd: zaterdag 18:00 – 00:00 (elk uur)
Zondag 18:00 – 21:00 (elk uur)
Locatie: Klönneplein 1, Gashouder, Westergas
Gratis toegang

De performatieve installatie combineert licht, kleur, geluid en elementaire geometrische vormen die een diepgaande transcendentale ervaring creëren voor de kijker. Het werk is geïnspireerd door het onderzoek van het duo naar de halo – het natuurlijke fenomeen van een cirkel van wit of gekleurd licht dat zich rond een lichtgevend object kan vormen – veroorzaakt door de breking door ijskristallen in de atmosfeer. In de iconografie van veel culturen vertegenwoordigen halo’s een wereldse manifestatie van spirituele energie en van een onderliggende goddelijke orde in het universum. Het fysieke element van het werk bestaat uit een grote gemotoriseerde, verlichte ring, opgehangen aan het plafond dat in de ruimte draait. Deze elementaire geometrische vorm, sciencefiction zoals uiterlijk, gaat vergezeld van licht en geluid dat periodiek de perceptie van de kijkers vult.

 

STEDELIJK MUSEUM

 

The Factory – Carlos Amorales

Carlos Amorales – The Factory is de eerste retrospectieve tentoonstelling in Europa van het werk van Carlos Amorales.
Carlos is 1 van de  belangrijkste hedendaagse kunstenaars van Mexico van de jaren 1990 tot heden – het meest recente stuk werd speciaal voor de tentoonstelling gemaakt. De tentoonstelling beslaat 14 zalen van het museum en omvat ruimtelijke werken, installaties, schilderijen, tekeningen, video’s, prenten, textiel, animaties en geluidswerken, die Amorales opneemt in zijn open, niet-chronologische, grootschalige ruimtelijke installaties. Bezoekers kunnen hun eigen route navigeren door de wereld van Amorales met fantastische beelden en verhalen die het spanningsveld tussen individu en samenleving verkennen.

FREE ART TOUR by Young Collectors Circle

Amsterdam Art invites art enthusiasts to visit the Art Weekend and participate in one of the art tours organized by Young Collectors Circle, a platform for emerging art collectors.*

The art tours depart from Capital C, Weesperplein 4B.

– Saturday 23 November: 14.00-15.00 and 16.00-17.00 hrs
– Sunday 24 November: 14.00-15.00 and 16.00-17.00 hrs

 

Voor meer informatie over het gehele programma check: https://www.amsterdamart.com/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *