AFDRUKKEN

Heb jij een gaaf kunstwerk gespot op onze website? Jouw foto of illustratie wordt afgedrukt en ingelijst door ons!
Wij printen al onze kunstwerken in zeer beperkte oplage!
Hieronder leggen wij je haarfijn uit wat de verschillende printopties zijn 😁

FOTO PAPIER

Dijk 120 Rene de Bruijn fotopapier fotografie
 • mat
 • diepe & ingetogen sfeer
 • extra dimensie

 

Al onze foto’s worden standaard geprint op zeer luxe 220 gram Fujicolor Crystal foto papier. Door te kiezen voor een fotoafdruk op mat fotopapier krijgt je een foto een diepere en ingetogen sfeer. Een foto op mat papier komt vooral goed tot zijn recht wanneer je bewust hebt gekozen voor zachte kleuren, maar ook zeker voor zwart/wit foto’s. Wanneer je je foto afdrukt op mat papier creëer je als het ware een extra dimensie. Bovendien is mat fotopapier vrijwel ongevoelig voor vingerafdrukken.

FINE ART PAPER

Ramen Aline Verduin mockup grafisch design
 • geen weerspiegeling
 • realistische weergave
 • hoge scherpte & zeer fijne details

 

Kunstwerken die zijn gemaakt met bijvoorbeeld (acryl) verf of houtskool worden afgedrukt op 310 gram Hahnemuhle fine art paper, dé favoriet van kunstenaars 🤩.
Illustraties, daarentegen, worden op net iets fijner 270 gram Epson fine art paper afgedrukt. Fine art paper is zwaarder dan normaal fotopapier en voorzien van extra vezels. Over het algemeen geldt: hoe dikker of zwaarder het papier, hoe hoger de kwaliteit. Fine Art-papier is ook PH-neutraal, ook wel ‘zuurvrij’ genoemd, waardoor je afbeelding nog jarenlang zijn glans en scherpte behoud. Met dit papier creëer je een buitengewoon realistische weergave met fijne nuances en kleurovergangen, hoge scherpte en zeer fijne details.

ALUMINIUM DI-BOND

nyctophilia Steven mockup kitchen aluminium di-bond
 • mat, ruw en stoer
 • licht materiaal, maar erg sterk
 • geschikt voor keuken, badkamer

 

Een foto op aluminium geeft een matte, ruwe en stoere uitstraling.

Aluminium Dibond is een plaat van 3 mm dik, bestaande uit twee laagjes aluminium met daartussen een vulling van zwart kunststof, ook wel polyethyleen genoemd. Na het afdrukken van jouw foto op fotopapier, wordt deze voorzien van een matte lamineerlaag en geplakt op dibond. Door in de afwerking een speciale coating te gebruiken zijn al onze foto’s op dibond beschermd tegen UV stralen en wordt de kwaliteit gegarandeerd.

Je foto op metaal is niet alleen elegant maar ook nog eens vormvast! Dit betekent dat je zelfs grote formaten prachtig kunt ophangen. Het materiaal is bovendien bijzonder stevig en weerbestendig. Ze zijn dus ook geschikt voor de keuken, badkamer en overdekte buitenplaatsen.

PLEXIGLAS

plexiglas noey menijn Mike fotografie
 • glad, glanzend en elegant
 • extra intensiteit en diepte
 • let op lichtweerspiegelingen

 

Plexiglas is glad en glanzend, waardoor je foto een elegante en luxe uitstraling krijgt.

Je foto wordt afgedrukt op fotopapier en vervolgens geplaatst achter plexiglas (3mm) en verlijmd op aluminium dibond (3mm). Een foto achter plexiglas brengt je foto tot leven.

Plexiglas geeft je foto behoorlijk wat extra intensiteit. Vooral het contrast en de levendigheid van de kleuren worden door het glas versterkt, waardoor juist kleurrijke foto’s of foto’s met sterke contrastverschillen – denk aan nachtfoto’s – extra indruk maken. Omdat de afdruk achter het glas wordt geplaatst, geeft een afdruk als deze ook extra diepte aan de foto.

Wel moet je bij plexiglas rekening houden met het omgevingslicht. Door het hoogglanzend oppervlak kan licht storende spiegelingen veroorzaken.

HANDIG OPHANGSYSTEEM

Alle kunstwerken geprint op aluminium di-bond en plexiglas
worden standaard geleverd met een PROFESSIONEEL OPHANGSYSTEEM,
zodat je het werk alleen maar hoeft uit te pakken en zo kan ophangen.

Kan jij nog wel wat tips & tricks gebruiken over het ophangen van je net gekochte kunst? Om je een beetje op weg te helpen, schreven wij deze blog.