10 vragen aan Gigi van Grevenbroek👐🏻

Gigi is een illustrator en animator uit Nijmegen 🙂 Op dit moment exposeert ze haar werk bij KOEP kapper in Utrecht 😎

Wij vroegen haar 10 vragen:

 

1. Hallo Gigi, geweldig om je hier te hebben! Vertel ons iets over jezelf.

Sinds twee jaar werk ik als freelance illustrator en animator aan verschillende projecten. Ik woon en werk in Nijmegen, maar ben ook regelmatig te vinden op andere plaatsen in Nederland of op de wereld. Ik vind het geweldig om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Als ik niet op reis ben – wat nu al een poosje zo is – kun je me vinden in mijn atelier, thuis bij mijn planten of ik doe iets leuks met vrienden en familie.

2. Hoe ben je begonnen als illustrator?

Als kind was ik altijd al aan het tekenen. Je kon mij pen en papier geven en dan was ik uren zoet! De stap naar de kunstacademie na de middelbare school was voor mij en mijn omgeving dan ook logisch. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als illustrator en animator aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Hoewel veel mensen tijdens mijn opleiding aan mij vroegen of ik in de creatieve sector wel mijn brood kan verdienen, heb ik gewoon doorgezet. Ik ben nog steeds ontzettend gemotiveerd om als freelance illustrator en animator nu mijn geld te verdienen en acquisities te doen. Soms voel ik wel eens prestatie druk en concurrentie van andere beeldmakers, maar ik vind wat ik doe heel erg leuk en wil hier graag mee verder! Het helpt ook natuurlijk ook mee dat ik het leuk vind om te ondernemen en niet bang ben om nieuwe mensen aan te spreken.

3. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Wat is je technische proces?

Mijn stijl is heel kleurrijk, toegankelijk en vrolijk, maar er zit altijd een serieuze laag onder.
Bij opdrachten werk ik vaak digitaal, omdat dit vaak sneller en praktischer werkt. Daarmee daag ik ook mezelf uit om nieuwe dingen uit te proberen op een programma zoals Adobe.
Als ik werk voor mezelf maak zul je mij sneller zien met stiften of verf. Ik heb altijd stiften en papier in mijn tas zitten als ik op pad ga!

4. Wat vind je het leukst aan je baan?

De flexibiliteit, de creativiteit en het contact met andere beeldmakers.
Het is geweldig dat ik van mijn hobby mijn baan heb kunnen maken en mijn creatieve gedachten op papier of op de computer kan tekenen. Het is fijn om hieraan te kunnen werken in mijn atelier, waar ik ook alle benodigde materialen voorhanden heb. En als ik afwisseling wil, neem ik wat spullen mee en ga ik graag in een lunchcafé aan het werk.

Ook ben ik altijd nieuwsgierig naar mijn opdrachtgevers en vind het fijn om ze te ontmoeten als ik met ze samenwerk.
Hoewel ik een sociaal type ben, werk ik bijna altijd alleen aan opdrachten. Ik deel mijn atelier op dit moment met drie andere creatieven, maar zij zijn niet altijd aanwezig op dezelfde tijden. Daarom vind ik het fijn om, naast het maken van opdrachten, met andere beeldmakers en opdrachtgevers in contact te blijven.

5. Wie of wat inspireert jou en jouw werk?

Ik word heel erg geïnspireerd door de wereld en de natuur om mij heen. Daarnaast komen er door nieuwe gesprekken met de mensen die ik ontmoet, ontzettend veel ideeën in mij op voor nieuw werk!
Verder maak ik gebruik van social media en bezoek ik regelmatig musea. Om ideeën op te doen bezoek ik ook graag exposities van “collega” beeldmakers, zoals David Hockney en Liekeland.

6. Voor welke merken werk je?

Tot nu toe heb ik gewerkt voor veel verschillende merken, wat mij veel uitdaging biedt. Ik heb samengewerkt met onder andere het Wereld Natuur Fonds, de Vlaams Nederlandse Delta en het dagblad Trouw. Maar ook heb ik opdrachten gemaakt voor opdrachtgevers zoals ANS Magazine en Galerie POPOP in Nijmegen.

7. Wat illustreer je het liefst?

Ik teken het liefst de natuur, maar mens en architectuur komen ook regelmatig terug in mijn werk.
Er zijn ontzettend veel interessante vormen en kleurencombinaties die mij aanspreken en die ik graag wil schetsen en verwerken in een eigen beeld.

8. Wat is je droomproject?

Waar ik nu van droom is het maken van muurschilderingen of een beeldende speurtocht in een ziekenhuis en het maken van een uitleg animatie voor een goed doel zoals Greenpeace of Milieudefensie.
Een lange termijn droomproject is om reizende illustrator en animator te worden. Het lijkt mij fantastisch om op verschillende plekken in Europa – en wie weet ook wel in de rest van de wereld – te werken aan illustratie en animatie projecten. Het liefst zou ik mensen bewust willen maken van belangrijke onderwerpen die ik tijdens mijn reis tegenkom.

9. Welke 3 dingen kun je niet zonder leven?

Ik zou niet kunnen leven zonder fijne mensen om mij heen die mij motiveren en inspireren. Ook het creatief en “open mind” denken maakt mij tot wie ik ben en zou ik niet kunnen loslaten. En de natuur in de breedste zin van het woord: van mooie boslandschappen tot aan de groenteplantjes bij mij thuis. Ik vind het vreselijk om te zien hoeveel mooie en belangrijke landschappen op deze planeet worden verwoest door de mens.

10. Heb je nog enkele wijze woorden voor beginnende kunstenaars?

Geniet van alle creatieve processen en geef niet op als het even tegen zit. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld het maken van een illustratie voor een opdrachtgever: van het contact aan de opdrachtgever, het maken van schetsen tot aan het opzetten van een factuur en het maken van het eindbeeld. Maar ook het werken aan een eigen project: van de eerste ideeën en schetsen tot aan de feedback van anderen en het werken aan je uiteindelijke beelden.

Blijf bij jezelf en je eigen werk, maar sta ook open voor inspiratie en feedback van anderen. Dat helpt mij vaak tijdens een opdracht en het maken van eigen werk ❤

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *